NPO Radio 5

Cirkel rond voor 3JS

  1. Nieuwschevron right
  2. Cirkel rond voor 3JS

De Volendamse groep schoof aan bij Hijlco Span om te praten over hun in Amerika geschreven album, de hokjesgeest in muziekland en hun trouwe fans. Uiteraard brachten ze ook 3 liedjes live ten gehore.

Live muziek

Beluister: 'Samen Door'

'Op Onze Golven' & 'Dan Ben Jij Weer Hier'

Watermensen 2.0

De Volendamse groep is terug met een nieuw album & single 'Spijt', die ook in een mash-up versie is uitgekomen: hoe zit dat? Hijlco vroeg het de heren. Het nieuwe album 7 heeft weer meer folk-elementen en een "consistent geluid": de cirkel lijkt weer rond voor het drietal. Dat duurde even, het is namelijk een uitdaging je in te houden binnen de speeltuin van een studio:

The Same Road werd Samen Door

Het album is deels in Amerika geschreven, waardoor sommige liedjes aanvankelijk een Engelse tekst hadden. Later is de muziek toch weer vertaald naar onze moerstaal.

Minder hokjesgeest

Ze blijven bezig maar daar zijn ze in Volgspot geheimzinnig over... zo werken ze nu o.a. met Tjeerd Oosterhuis en Nielson. Het blijven dus drukke tijden voor de hardwerkende band, maar "wat meer erkenning" (en airplay) is wel verdiend. "Minder hokjesgeest: vinden ze & durven dat te zeggen op de radio:

Afscheid en trouw

Het lied 'Dan Ben Jij Weer Hier' is een echt afscheidslied, geinspireerd door de gebeurtenissen in Jan Dulles' leven. Hoe gaat hij om met de 'verantwoordelijkheid' bij zo'n heftig nummer? Vol nederigheid:


Volgspot
Presentatie: Hijlco Span
ma-vr 20:00 - 22:00