NPO Radio 5

Hoe is het met Corry Konings?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het met Corry Konings?

Corry Konings werd in de jaren 70 ontdekt als artiest. Nu zit ze ruim 47 jaar in het vak. Wekker-Wakker belde met de zangeres, want hoe is het nu met haar?

47 jaar in het vak

Corry Konings zit inmiddels 47 jaar in het vak, maar is nog altijd druk bezig, vertelde de zangeres in Wekker-Wakker!: "We zijn weer bezig met een nieuwe singel." In de jaren 60 speelde ze slaggitaar bij haar bandje The Mokes tot ze in 1968 besloot om voleldig over te stappen naar Corry En De Rekels.

Pierre Kartner

Corry werd in de jaren 70 ontdekt door Ries Brouwers. Hij ging met een cassette naar Pierre Kartner en Annie de Reuver. Annie vond dat ze auditie moest doen. "Ze waren er helemaal weg van", vertelt Corry. Vervolgens schreef Pierre een aantal nummers voor haar, zoals 'Vaarwel, Ik Zal Geen Traan Meer Om Je Laten' en 'Mijn Stil Verdriet'.

Klapper

De echte grote klapper voor Corry En De Rekels was het nummer 'Huilen Is Voor Jou Te Laat'. "We waren niet meer weg te denken!", roept de zangeres enthousiast. Ze hadden het zelf niet verwacht. "Het was een simpel liedje met drie akkoorden." Het nummer stond ruim 41 weken in de Top 40 en leverde hen overal optredens op in binnen en buitenland. "Van Groningen tot aan Kortrijk", grapt de zangeres.

Stem Corry En De Rekels

Ook fan van 'Huilen Is Voor Jou Te Laat'? Stem dan op Corry En De Rekels voor de Top 200 van de Jaren Zeventig! >>

Luister hier het gesprek met Corry Konings terug:


Wekker-Wakker!
Ma t/m vr 06.00 - 10.00 uur

Presentatie: Manuëla Kemp en Henk Mouwe