NPO Radio 5

Voor de overlevenden, deel 1

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor de overlevenden, deel 1

In het afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van wat muzikale grootheden. Laten we ze vooral niet vergeten!

Thé Lau

Zijn strijd tegen keelkanker werd al maanden eerder bekend: Frontman van The Scene en schrijver Thé Lau ging er publiekelijk mee om. Op 23 juni werd bekend gemaakt dat hij was overleden. Ook op NPO Radio 5 werd stilgestaan bij de populaire artiest:

Beluister het interview dat Tineke met Thé Lau had >>

James Last

Wie kent zijn vrolijke instrumentale liedjes niet? Bandleider James Last is op 9 juni op 86-jarige leeftijd overleden. Last's muziek ging in de vorm van zo'n 80 miljoen albums in ruim 150 landen over de toonbank. Zijn grootste hit in Nederland was 'Einsamer Hirte', ofwel 'The Lonely Sheperd':

Armand

Hij trad op tot aan het einde: Het overlijden van de Brabantse troubadour Armand (19 november) liet weinig onberoerd. In het televisieprogramma Pauw werden zelfs ter ere van de artiest wat stickies opgestoken! Zijn 'Ben Ik Te Min' was in de volgende dagen veelvuldig te horen:


Lesley Gore

Ze was een van de popprinsessen van de jaren '60, en in Amerika veel populairder dan in Europa. Haar 'It's My Party' is het bekendst, maar ze was ook de eerste artiest die 'A Groovy Kind Of Love' opnam. In latere jaren bleef ze actief, ook als activiste voor homorechten. Lesley Gore overleed op 16 februari, ze was 68.


Ben E. King

'Stand By Me' is misschien wel een van de meest romantische liedjes aller tijden. Maar zijn stem kenden we al langer, als onderdeel van The Drifters in 'Save The Last Dance For Me'! Hij overlijdt op 76-jarige leeftijd op 30 april. Dit is zijn Phil Spector-hit 'Spanish Harlem':