NPO Radio 5

Koos Alberts (71) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Koos Alberts (71) overleden

Triest nieuws: Koos Alberts is op 71-jarige leeftijd overleden.

'Ik Verscheurde Je Foto'

​Ras-Amsterdammer Koos Alberts (Koos Krommenhoek) begint zijn muzikale carriere als kroeg-, partijen- en bruiloftenzanger. Hij is 37 jaar oud wanneer hij zijn eerste grote hit scoort met zijn debuutsingle 'Ik Verscheurde Je Foto'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongeluk

Alberts leven neemt echter een dramatische wending wanneer hij op 29 oktober 1987 een ernstig ongeluk krijgt nadat hij, terugkerend van een optreden, achter het stuur van zijn auto in slaap valt. Zijn onderlichaam raakt verlamd door een dwarslaesie en hij heeft nog maar één functionerende stemband.

Doorzetten

Hij besluit na revalidatie echter de microfoon niet neer te leggen, maar hij zet door. De opnames voor zijn nieuwe album waren al af voor het ongeluk en met de singles 'Eenmaal Kom Jij Terug' en 'Zijn Het Je Ogen' weet hij weer hits te scoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koos Alberts gaat gewoon door met optreden en in 1990 maakt hij een succesvolle comebacktournee en een jaar later ligt het nieuwe album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen in de winkel. Helaas scoort hij geen grote hits meer in de jaren die volgen, maar hij blijft één van de populairste Nederlandse volkszangers. In de zomer van 2018 werd bij Koos Alberts blaaskanker geconstateerd. Na een kort ziekbed is Koos Alberts op 71-jarige leeftijd overleden.

Foto omslag: ANP