NPO Radio 5

Bill Wyman: het begin van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Bill Wyman: het begin van...

Het is 14 december 1962 als Bill Wyman voor het eerst met zijn nieuwe band de Rolling Stones op het podium staat. Samen beleven ze grote successen.

'Paint It Black'

Het nummer staat toegeschreven aan Mick Jagger en Keith Richards, maar eigenlijk hebben ook Bill Wyman en Brian Jones meegeschreven. Het moest eigenlijk een rustig nummer worden, maar tijdens het oefenen komt er al snel meer tempo in. Ook wordt de sitar van Brian Jones toegevoegd:

'Satisfaction'

Aan de grote hit 'Satisfaction' van The Stones heeft Wyman een bijdrage geleverd. Dit is de eerste Amerikaanse nummer één hit voor The Rolling Stones.

'Honky Tonk Women'

De single 'Honky Tonk Women' komt een dag na de dood van Brian Jones uit. Ze zouden een aantal dagen later een gratis concert geven om de nieuwe gitarist voor te stellen, maar het nu wordt het concert in het Hyde Park opgedragen aan de oude Stones gitarist.

Van eigen hand

Naast alle solo nummers van Bill Wyman die hij na zijn Stones periode schrijft, heeft hij ook in zijn tijd bij de Rolling Stones twee nummers geschreven. Voor zijn nummer 'In Another Land' is hij zelfs de leadzanger. Het tweede lied dat hij schrijft voor The Rolling Stones is 'Downtown Suzie', gezongen door Mick Jagger.

'In Another Land'

'Downtown Suzie'