NPO Radio 5

Douwe Bob door naar de finale!

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob door naar de finale!

Douwe Bob heeft de finale van het Eurovisie Songfestival bereikt! Hij kreeg in de halve finale genoeg stemmen van het publiek en de jury om te eindigen bij de beste 10 landen.

Douwe Bob is door!

Dinsdagavond 10 mei 2016 vertegenwoordigde Douwe Bob ons kikkerlandje met het liedje 'Slow Down' tijdens de eerste halve finale van de 61ste editie van het Eurovisie Songfestival in Stockholm. Zijn nummer kon op genoeg punten van het publiek en de jury rekenen om bij de beste tien landen van de eerste halve finale te eindigen.

Overige winnaars

De andere landen die zich kwalificeerden voor de finale zijn: Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Tsjechië, Armenië, Cyprus, en Malta.

Tweede halve finale

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt op donderdag 12 mei gehouden. Met inzendingen uit onder meer Letland, Denemarken, Litouwen en Bulgarije. De landen Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië zijn automatisch verzekerd van een finaleplek vanwege hun grote financiële bijdrage aan het muzikale festijn.

Vijfde overwinning?

Slechts vier keer boekte Nederland de overwinning op het Eurovisie Songfestival. De winnaars waren Corry Brokken met 'Net Als Toen' in 1957, Teddy Scholten met ’n Beetje' in 1959, Lenny Kuhr met 'De Troubadour' in 1969 en Teach-In met 'Ding-A-Dong' in 1975. Zal het Douwe Bob lukken om nummer 5 te worden?