NPO Radio 5

Stef Bos: Omarm het goede

  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos: Omarm het goede

In Volgspot vertelde zanger Stef Bos over de afgelopen 25 jaar in het vak. In een nieuwe voorstelling trekt hij de lijn tussen 1991 en 2016, een periode waarin de wereld veel veranderd is.

Meneer Chocomousse

Stef Bos was te gast in Volgspot: hi viert 25 jaar in het vak. Wist je dat hij hij ooit in Samson en Gert speelde? 'Meneer Chocomousse' schreef ook de meeste liedjes:

Minder stellig

Hij trok voor zijn nieuwe voorstelling 'Een Sprong In De Tijd' een lijn tussen 1991 en nu om te zien hoe de wereld veranderd is. Bos is naarmate de jaren verstreken minder stellig geworden: Hij relativeert meer, ook wat betreft geloof "Ik zou nooit een atheist kunnen zijn want dat is spiritueel compleet oninteressant":

De bladeren en de boom

2 jaar geleden overleed zijn vader, een man warvan Stef enorm veel levenslessen heeft opgepikt. Hij zit dan ook verweven in de voorstelling. Zijn meest geliefde les? "Liefde is ongeveinsd":

Een gevaarlijk punt

Het leven in Zuid-Afrika heeft de zanger veel bijgebracht: Afrika is een continent dat gevuld is met onrecht, zo vertelt wereldburger Stef. Toch is het in Zuid-Afrika minder gevaarlijk dan nu hier in Nederland.

Wijsheid

Hoe ziet Stef Bos de komende 25 jaar voor zich? "Rooskleurig". Net als bijvoorbeeld Leonard Cohen wil hij blijven optreden, maar dan zonder onzekerheid en schaamte. Ouderen hebben namelijk ook nog eens de meeste wijsheid in pacht: