NPO Radio 5

Het verhaal achter Jim Croce's liefdesliederen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter Jim Croce's liefdesliederen

De worstelende zanger schreef deze 2 prachtige odes aan zijn vrouw en nieuwe gezin.

Quote

Every time I tried to tell you, the words just came out wrong

Jim Croce

James Joseph Croce werd op 10 januari 1943 in Philadelphia, Pennsylvania geboren. De vertolker van de onderstaande klassiekers zou maar 30 jaar oud worden: Hij overleed op 20 september 1973.

Time In A Bottle

Dit lied wordt geboren nadat Jim te horen krijgt dat zijn vrouw Ingrid in verwachting is van hun eerste kind. Ze zijn dan al vijf jaar getrouwd en licht verrast dat het dan toch gelukt is. Hun zoon Adrian zou later in de voetstappen van zijn vader treden.

'Time In A Bottle' stond in 2020 op #120 in de Evergreen Top 1000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

I'll Have To Say I Love You In A Song

Volgens de overlevering wordt dit lied geschreven na een ruzie tussen Jim en zijn echtgenote Ingrid na een fikse ruzie. Het harde werken voor succes in de muziek zonder de resultaten die hij wilde begonnen zijn tol te eisen. Na een woordenwisseling op een avond stormde Croce weg...

Blijkbaar was Croce een echte binnenvetter, dus schreef hij wat hij voelde in een lied, en zong het haar de volgende ochtend zachtjes toe....

Postuum

In 1974 heeft Jim Croce zijn eerste (postume) hitnotering in ons land met dit lied, dat vorig jaar op #588 stond in de Evergreen Top 1000:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.