NPO Radio 5

Onderzocht door de FBI

  1. Nieuwschevron right
  2. Onderzocht door de FBI

De Amerikaanse overheid staat niet bepaald bekend als vertrouwend en 'leven, laten leven'. Zo heeft de veiligheidsdienst FBI grote sterren onder de loep gehouden...

Grace Slick

De Jefferson Airplane zangeres zou van plan zijn geweest de toenmalige president Nixon een beetje LSD toe te dienen! Wie weet wat er dán had kunnen gebeuren.

Cat Stevens

In 2004 wordt Cat Stevens, dan al bekend als Ysuf Islam uit de Verenigde Staten geweerd. We gaan er van uit dat het anti-terrorisme beleid van de USA een beetje doordraaide op die dag.

Frank Sinatra

Afpersing, gangsterconnecties, ontduking van de dienstplicht... de FBI verzamelde zo'n 1300 pagina's aan informatie over Ol' Blue Eyes. Zou hij het er met JFK over hebben gehad?

Elvis Presley

Waarom zouden ze The King hebben onderzocht? Hij was simpelweg te knap: "het gedrag van Elvis Presley windt de jeugd seksueel op". Wij kunnen wel ergere misdaden bedenken!

John Lennon

Met zijn liedjes, protesten en bed-ins maakte de Beatle het toch echt te bont: De FBI hield deze hippie goed in de gaten. Maar het had zelfs wel iets beter gemogen (in New York), heren: