NPO Radio 5

Wie groen doet, groen ontmoet

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie groen doet, groen ontmoet

Met de klimaattop in het vooruitzicht is het niet verkeerd om zelf ook een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Maar waar moet je beginnen? Een nieuw programma geeft tips.

Minder vlees

Henk Mouwe belt met Miloushka Meulens, zij is één van de presentatoren van het programma Nederland Wordt Groen, maar is ze zelf eigenlijk wel een beetje goed bezig?

"Ik vind dat ik zelf nog wel een tandje extra mijn best moet doen. Ik eet geen vlees. We kunnen allemaal energie besparen door een lampje uit te doen, een spaarlamp te gebruiken of apparaten uit te zetten, maar wat echt zode aan de dijk zet is geen vlees eten. Niet iedereen hoeft vegetariër te worden, maar als je al één dag mindert zou dat al heel veel schelen."

Groen idee

Zelf is het handig om klein te beginnen, maar er zijn ook mensen die grote bijzondere ideeën hebben. Elke avond komt er iemand vertelllen over zijn plan om het klimaat te verbeteren. Degene die het beste idee heeft, mag mee naar Parijs om tijdens de aankomende klimaattop te vertellen over zijn/haar groene plan.

Beluister hier het hele gesprek met Miloushka Meulens:


Vanaf vanavond is Nederland Op Groen 5 dagen lang te zien op NPO 2, 19.20.


Wekker-Wakker!
Presentatie: Henk Mouwe & Manuëla Kemp
ma-vr 07:00 - 10:00