NPO Radio 5

Stop de hongersnoodramp - Giro 555 in actie

  1. Nieuwschevron right
  2. Stop de hongersnoodramp - Giro 555 in actie

Op woensdag 29 maart komen de Nederlandse publieke en commerciële omroepen samen in actie.

Anderhalf miljoen kinderen lijden in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen aan ernstige en acute ondervoeding. 20 miljoen mensen zijn in hongersnood of lopen risico op hongersnood, dit door droogte en geweld.

De Verenigde Naties spreken van de grootste humanitaire ramp sinds de Tweede Wereldoorlog.

Noodhulp

De Samenwerkende Hulporganisaties hebben een Giro 555 actie opgezet. Op 29 maart zendt de NPO (Radio 2) de hele dag vanuit het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum uit en is er 's avonds een speciale televisieuitzending te zien. Presentator Art Rooijakkers doet vandaaruit verslag, met schakelingen naar verschillende radio-en TV-programma’s, waarin ingegaan wordt op de actie ‘Help Slachtoffers Hongersnood’.

In het actiecentrum in Beeld en Geluid komen de hele dag artiesten en BN’ers langs om op te treden of in het belpanel, of de digital lounge plaats te nemen. Het publiek wordt opgeroepen om deze dag massaal te doneren voor de slachtoffers van de hongersnood.

Op NPO Radio 5 vragen we ook aandacht middels verslaggeving en live bijdrages vanuit Beeld en Beluid en de regio zelf.

Help als je kan

Kunt u wat geld missen? Met donaties zijn levens van kinderen te redden! Lees meer & doneer via deze pagina en/of Giro 555.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.