NPO Radio 5

Staat Elton John in Ziggo Dome?

  1. Nieuwschevron right
  2. Staat Elton John in Ziggo Dome?

De spanning stijgt... Elton John komt eind dit jaar naar Nederland! Drie jaar geleden ging zijn concert niet door, omdat er te weinig kaartjes waren verkocht. Karin de Groot belt met groot fan Arjen Buikstra.

De laatste keer?

Het zal niet de eerste keer zijn dat Arjen Buikstra zijn held gaat zien, maar dat het concert in Nederland is, maakt het natuurlijk wel extra speciaal. Als het maar wel doorgaat deze keer. Waarom moeten we nu wel een kaartje voor het concert kopen? "Misschien is het wel de laatste keer dat hij in Nederland is en dat wil je natuurlijk niet missen.

Hij is van dezelfde leeftijdscategorie als David Bowie en hij heeft ook aangekondigd dat hij meer thuis wil zijn voor zijn kleine kinderen. Ook zijn de kaartjes deze keer flink in prijs verlaagd. Waar je in Nederland 57 euro voor het concert betaalt, is dat in Duitsland al 120 euro.

Geen succes

Zelf heeft Arjen Elton John al twee keer mogen ontmoeten. De eerste keer in 1977 in Amerika en toen hij drie jaar geleden in Brussel was, mocht hij weer backstage. De zanger zelf heeft ook geen idee waar het aan ligt dat hij in Nederland minder succesvol is. "Hij zegt zelf: "In het ene land speel je alle zalen vol ook al sta je in een kleine plaats, maar in het andere land lukt niet.

"Ik kan er mijn vinger niet opleggen. Ik houd het er altijd op dat Elton John een beetje clownesk is geweest met gekke brillen en rare petjes. Wij Nederlanders zijn van het doe maar normaal dan doe je al gek genoeg", aldus Arjen Buikstra. Nu maar hopen dat Elton John op 22 november in de Amsterdamse Ziggo Dome staat.

Beluister hier het hele gesprek: