NPO Radio 5

Ringo Starr, huisbaas

  1. Nieuwschevron right
  2. Ringo Starr, huisbaas

De Beatles' ex-drummer is ge

Hall Of Fame

Paul McCartney noemde zijn lidmaatschap het moment waarop de Beatles geboren werden en Yoko Ono ging zelfs zo ver dat de drummer de grootste invloed op de groep van alle Fab Four heeft gehad! Mooie woorden voor een duidelijk gelukkige Starr:

Eerdere baantjes

Ringo Starr werkte als jongeman bij de spoorwegen, als barman en als lasser voordat rockster zijn uiteindelijke beroep werd. Vorige week brak ook het bijzondere 'nieuws' dat de Britse muzikant ooit ene Jimi Hendrix als onderverhuurder heeft gehad...

Jimi Hendrix

34 Montagu Square, in Marylebone, Londen wordt in de jaren '60 door Ringo gekoch. Later verhuurt hij het 2-verdiepingen appartement aan Jimi, zijn manager Chas Chandler en hun vriendeinnetjes. De huur: 30 pond per maand!

Uitgeschopt

Hendrix schrijft er onder meer 'The Wind Cries Mary', maar wordt er in 1967 uitgegooid door Ringo: hij zou tijdens een LSD-trip de muren hebben verpest... John Lennon en Yoko Ono vullen de ruimte snel genoeg op.

Voeten op het bed

Nieuwsgierig naar hoe het appartement er uit zag? Bekijk hier een aantal mooie foto's van Petra Niemeyer met ' n rokend-en-kokende Jimi die het liefst met schoenen aan op bed ligt.