NPO Radio 5

Gek beestje vernoemd naar Paul McCartney

foto: Wikipedia
  1. Nieuwschevron right
  2. Gek beestje vernoemd naar Paul McCartney

Wist je dat er een heel gek beestje naar Paul McCartney is vernoemd?

Struszia Mccartneyi

De Struszia mccartneyi is in 1993 vernoemd naar Beatles-ster Paul McCartney. De twee zullen elkaar echter nooit in levende lijve ontmoeten: het diertje is namelijk een prehistorische trilobiet.

Sir Paul is overigens niet de enige met een naamdier!

Een Indiaas half-doorzichtig kevertje is vernoemd naar Roy Orbison en Elvis Presley heeft een 'eigen' galwesp, met de geniale naam Preseucoila imallshookupis.

Zanger Neil Young heeft een jachtspin waaraan zijn naam kleeft, de Myrmekiaphila neilyoungi. Monty Python ster John Cleese ontving een wel heel bijzondere eer: voor zijn ecologische inzet werd een maki-soort naar hem vernoemd!

foto: Wikipedia

Kainops invius

Van de echte Struszia Mccartneyi zijn helaas maar moeilijk afbeeldingen te vinden. Bovenstaand beestje is een voorbeeld van een prehistorisch diertje dat erop lijkt.

Echte fans

Het zal toch geen belediging zijn, een legende zo verbinden aan een onderkruipsel? Nee hoor: in het rijk der insecten en fossielen is er simpelweg meer te ontdekken dan bij de grotere dieren. Traditie bepaalt dat de eerste omschrijver (dus ontdekker) van het beestje een naam mag geven, en ook wetenschappers zijn fans...