NPO Radio 5

Oscars: The show must go on

  1. Nieuwschevron right
  2. Oscars: The show must go on

De 88e Oscaruitreikingen liggen weer achter ons. Met wat geluk zitten er elk jaar weer wat mooie muzikale onderdelen in... Het verleden bewijst dit!

Zoals u zult zien in de volgende fragmenten is de verplichte live uitvoering van het genomineerde liedje pas later ingevoerd... Maar de show was er niet minder om! De meeste fragmenten draaien om genomineerde liedjes voor een prijs. Maar ook odes en speciale nummers zijn niet uitgezonderd!

9 To 5

Wit haar, split in de jurk en gaan! Dolly Parton werd in 1981 omringd door stoere mannen voor deze show:

I Will Always Love You

Over Dolly Parton gesproken... Whitney Houston nam voor The Bodyguard deze cover op. Het glamourgehalte is hoog in dit fragment:

Shaft!

Hij zou 'm als eerste Afro-Amerikaanse muzikant winnen. In 1971 wordt de opzwepende 'Theme From Shaft' opgevuld met bevallige dames... en dan die opkomst! Ook Sammy Davis Jr. was enthousiast:

Ben

"One of the Jackson 5" Michael Jackson heeft ook bij de meest beroemde prijsuitreiking mogen optreden... Zijn 'Ben' was kansmaker voor het gekoesterde gouden beeldje. Niet slecht, aangekondigd worden door Charlton Heston:

Up Where We Belong

Voor de romantische rolprent An Officer And A Gentleman wordt een even romantische setting gemaakt... Compleet met mannen in echt(!) uniform en lichtspel. Warm was het wel voor Joe Cocker & Jennifer Warnes:

Goldfinger

In 2013 werd dame Shirley Bassey uitgenodigd om in het kader van '50 jaar James Bond' haar 'Goldfinger' de wereld in te blazen... Gelukkig zei ze ja!

Blackbird

We eindigen in het hier en nu: In 2016 bracht rockster Dave Grohl een Beatles-klassieker ten gehoren om de doden te eren... Ook dat zijn de Oscars!