NPO Radio 5

40 jaar Nits: Robert Jan Stips

  1. Nieuwschevron right
  2. 40 jaar Nits: Robert Jan Stips

Robert Jan Stips (Supersister, Nits) heeft een bijzondere cd opgenomen en viert dit jaar het veertig jarig bestaan van de Nits. Hij kwam langs in de TinekeShow om er alles over te vertellen.

Supersister

Robert Jan Stips is bekend geworden als toetsenist van onder meer The Golden Earring, Supersister en de Nits. Stips was te gast bij de Tinekeshow om te vertellen over zijn nieuwe project. Afgelopen zondag nam hij namelijk in het Beauforthuis in Austerlitz integraal de eerste drie LP's van Supersister op drie vleugels op. "Het is de muziek die zich daar heel erg voor leent', vertelt Stips. Het concert is opgenomen op cd en dvd.

Rockopera

Stips heeft de afgelopen jaren niet bepaald stil gezeten. Zo heeft hij nog meer projecten gedaan naast de Nits, bijvoorbeeld de rockopera O' Die Zee in 2014.

Koninklijke onderscheiding

Dit jaar viert Stips met zijn collega's van de Nits het veertig jarig bestaan van de band. Speciaal hiervoor is er onlangs in Paradiso te Amsterdam een concert georganiseerd. Aan het einde van het concert werd Stips verrast door burgemeester Van der Laan. Voor hij het wist stond de band de toegift te spelen terwijl ze zojuist onderscheiden waren met een lintje en een medaille.

Scapino Ballet

Het eerstvolgende wat de Nits gaan doen is een mysterieus project in Rotterdam met het Scapino Ballet. Het Ballet bestaat zeventig jaar en dat wordt in september groots gevierd met de band. "Het wordt iets heel bijzonders", vertelt Stips. "We hebben een hele grote piste en circuselementen zijn er doorheen geweven"

Luister hier naar het hele gesprek met Robert Jan Stips:


Tinekeshow
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
Presentatie: Tineke de Nooij