NPO Radio 5

Tineke krijgt Marconi Oeuvre Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Tineke krijgt Marconi Oeuvre Award

Tineke de Nooij is midden in haar programma TinekeShow verrast met de bekendmaking dat ze dit jaar de Marconi Oeuvre Award ontvangt!

Herman van Veen

Zanger en goede vriend liep onaangekondigd de studio binnen, vergezeld door cameramensen, fotografen en een overdonderde Tineke's familie, collega's en vrienden.

De RadioRing jury:

"Tineke de Nooij is misschien wel de eerste echte vrouwelijke dj van Nederland. Begonnen op het zendschip van Radio Veronica is zij nu 55 jaar later nog steeds te horen op de radio. Al die jaren is daar bijna onafgebroken die liefde voor radio geweest. Voor haar is radio maken geen baantje, maar een way of life. Daarnaast heeft deze radiovrouw laten zien dat vallen en opstaan bij het leven hoort en dat je nooit opgeeft. We moeten trots zijn op wat zij heeft betekend. Dit soort pioniers moeten wij omarmen."

Beluister het fragment waarin Tineke werd verrast:

“Ik ben er heel trots op. Ik ben er ongelooflijk trots op nu ik erover nadenk. Een Marconi-award, fantastisch!”, aldus De Nooij.

Tineke de Nooij

De carrière van Tineke de Nooij begint doordat zij 55 jaar geleden spontaan aanbelt bij het kantoor van Radio Veronica in Hilversum. Al snel wordt haar ongekende talent ontdekt en is ze niet meer weg te denken uit Medialand. De jingle ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Tineke!’, die al sinds de jaren 60 aan haar is verbonden, kent ook nu nog iedereen.

Sinds september 2010 presenteert Tineke de Nooij TinekeShow iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.

Gefeliciteerd Tineke!