NPO Radio 5

Liedjesmeesters: Mann en Weil

  1. Nieuwschevron right
  2. Liedjesmeesters: Mann en Weil

Cynthia Weil & Barry Mann schreven samen -en met anderen- wat epische songs en zijn daarmee echte Liedjesmeesters. Beluister er hier een paar.

New York


Zowel Barry Mann (1939) als Cynthia Weil (1940) zijn geboren & getogen New Yorkers. Cynthia wil zangeres en actrice worden, maar rolt uiteindelijk de muziek in, en ontmoet haar man. In Ruim 50 jaar schreven ze talloze liedjes voor LP en film. Samen met Barry Mann -met wie ze in 1961 trouwt & nog altijd samen is- schreef Cynthia onder meer de volgende hits.

Blame It On The Bossa Nova

De Latin-salsa van Eydie Gormé complementeert deze Brill Building klassieker prima en is ook in ons koude kikkerlandje een succes:

I Just Can't Help Believin'

Dit liefdeslied schrijven Bary & Cynthia voor Bobby Vee, maar ook B.J. Thomas, Elvis Presley en> Star Trekster Leonard Nimoy nemen het op:

We Gotta Get Out Of This Place

Een echte veteranen-anthem, dit lied. Mann en Weill schrijven 'We Gotta Get Out Of This Place' voor The Righteous Brothers. Uiteindelijk neemt Mann het lied zelf op voor release:

Maar het lot heeft andere plannen. Via via komt de demo echter in handen van de producer van The Animals, die er een onvergetelijke evergreen van maakten:

You've Lost That Loving Feeling

Door duizenden beoordeeld als een van de beste liedjes van de 20e eeuw en in 2010 recordhouder van de eer "meest gedraaide lied op de radio aller tijden". Barry Mann en Cynthia Weil schrijven dit lied samen met producer Phil Spector. Wist u dat Cher meezing als achtergrond-zangeres?


Spotify

Beluister meer hits van Barry Mann & Cynthia Weil in onze Spotify lijst: