NPO Radio 5

Vandaag jarig: 22 juli

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag jarig: 22 juli

Ken uw klassiekers! Op 22 juli vieren onder meer Mireille Mathieu, Bobby Sherman en Eagles-drummer Don Henley hun verjaardag.

Don Henley (1947)

Don Henley groeit op in Texas, maar het is Californië waar hij muziekgeschiedenis schrijft. Met de Eagles heeft Henley als zanger en drummer successen met 'Hotel California', 'Desperado' en 'One Of These Nights'. Zijn solowerk ('New York Minute', 'Boys Of Summer') is ook populair. In 2015 kondigde hij een nieuw pop-rock album aan, getiteld Cass Country.

Mireille Mathieu (1946)

Geboren in Avignon, betreedt Mireille in 1965 via het medium televisie het Franse voetlicht. Met hits als 'Hinter Den Kulissen von Paris', La Paloma Ade' en 'Ensemble' staat ze in de Nederlandse hitlijsten. Ze ontving van Jacques Chirac een hoge Franse eer en zong een hit-duet met Patrick Duffy, die u wellicht kent van televisieseries als Dallas!

Rick Davies (1944)

De naam zegt u misschien niet zoveel, maar wanneer u Supertramp hoorde, hoorde u Rick Davies! Hij schreef onder meer 'Goodbye Stranger', en was onder meer bekend om zijn Wurlitzer spel en hoge stem:

Ook musicalster Joke de Kruijf, '60s tieneridool Bobby Sherman en zanger George Clinton werden op de 22e dag van juli geboren. Van harte!