NPO Radio 5

Colin Blunstone in 5 liedjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Colin Blunstone in 5 liedjes

Op 24 juni vierde Colin Blunstone zijn 70e verjaardag! De zanger heeft een indrukwekkende carri

The Zombies

Colin is pas 19 wanneer hij met Rod Argent, Paul Atkinson, Chris White en Hugh Grundy in 1964 The Zombies opricht. Hun grootste hit in ons land is 'Time Of The Season' van het succesalbum Odessey And Oracle, opgenomen in de Abbey Road Studios:

Solo-platen

In 1972 brengt Colin Blunstone zijn derde soloplaat getiteld Ennismore uit, met daarop onder meer de single 'Andorra'. Andere solohits zijn 'Wonderful' en 'I Don't Believe In Miracles':

Alan Parsons Project

De succesvolle conceptgroep Alan Parsons Project trekt ook de vocale talenten van Blunstone aan. De succesvolle 'Wall Of Sound' single 'Don't Answer Me' bereikt in 1984 de Top 10 in Nederland. Een andere hit waarop Blunstone te horen is, is het emotionele 'Old And Wise' (#19):

Nederlandse connecties

De Hollandse muziekindustrie heeft ook een link met Colin Blunstone! Zo werkte de zanger met zangeres Nadieh aan haar album No Way Back en is hij te horen op 'Emma My Dear', een Bolland & Bolland/The Bolland Project single uit 1992:

Nog steeds bezig

Colin Blunstone is nog steeds op tour te vinden, en stond in de afgelopen jaren o.a. in Zoetermeer en op Pinkpop Classic. In 2013 namen The Zombies voor een Amerikaans radiostation het lied 'This Will Be Our Year' op: