NPO Radio 5

Nog lang niet met pensioen

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog lang niet met pensioen

Paul McCartney, Charles Aznavour, Bob Dylan en Crosby Stills en Nash ze treden allemaal nog op. Waar de gemiddelde Nederlander al lang met pensioen is gaan deze artiesten gelukkig nog jaren door.

Het zit in mijn hart

Ook veel Nederlandse artiesten als Willeke Alberti, Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en Ronnie Tober treden nog veel op. Manuëla belt met Ronnie Tober om te vragen hoe het kan dat ze het werken nooit zat zijn. "Zo lang de mensen het leuk vinden en het verantwoord is ga ik door. Het is zo leuk om te doen dus waarom stoppen. Het zit in mijn hart en ik vind het leuk om mensen blij te maken. Ik kan niet ophouden."

Optreden

Toch wordt het er door de jaren heen niet makkelijker op. "Ik moet wel toegeven dat het zwaarder wordt. Ik heb de Ronnie Tober Stichting en dan treed ik ook weleens op voor 200 gehandicapten. Als het voor gewoon publiek is, gaat het me gemakkelijk af, maar voor de stichting is het zwaarder. Zeker als 200 mensen de polonaise met je willen lopen. Meer dan 2 optredens per dag ga ik niet meer doen." Ronnie is gelukkig nog niet van plan te stoppen en ook volgend jaar gaat hij gewoon weer door met optreden en een nieuwe cd.

Beluister hier het hele interview terug: