NPO Radio 5

Songfestival bloopers

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestival bloopers

Kledingstukken die blijven haken, maffe kostuums en geluidsproblemen; op het Eurovisie-songpodium wordt heel wat geblunderd. We blikken terug op zes grappige momenten!

In haar hemd staan

De Belgische zangeres van de band Ishtar sprong in 2008 enthousiast over het podium in het Servische Belgrado. Haar jurk bleek echter te ruim en de zangeres stond er na de repetitie ietwat frisjes bij. Gelukkig kon de zangeres er zelf om lachen.

Goedenavond/goedemorgen Londen

Dat niet alleen muzikanten voor komische momenten zorgen, weet Josiane Chen toen ze in 1966 het Eurosongfestival presenteerde. Want is het nu ‘Good Night London’, ‘Good Evening London’ of ‘Goodmorning’, Josiane Chen?

Onderbroekenhumor

In 1985 bleef presentatrice Lill Lindfors met haar rok haken op het podium, waardoor ze in haar ondergoed kwam te staan. De presentatrice had echter zelfkennis en had al snel een oplossing voor haar blote benen. Achteraf bleek de grappige onderbroekenactie gepland.

Ongevraagd een extra danser

1,2,3,4,5 dansers? Spanje had vier dansers mee tijdens hun deelname aan het Eurosongfestival. Maar tijdens hun optreden in 2010, sloot een vijfde danser zich spontaan aan.

Onverwacht succes

Dschinghis Khan had met het excentrieke nummer "Genghis Khan" onverwacht succes. De band eindigde in 1979 als vierde op het Eurosongfestival, maar de bijzondere kledij van de muzikanten was nog lang niet vergeten.

Trompet zonder geluid

In 1990 ging er van alles mis tijdens het Songfestival. Het Spaanse duo Azúcar moreno werkte met een geluidsband. Echter werd het volume van deze band niet opengezet. De Spanjaarden mochten hun nummer daarom opnieuw opvoeren. Ook bij de uitvoering van "Ik Wil Alles Met Je Delen" van de Nederlandse Maywood waren er geluidsproblemen. Toen de trompettist begon te spelen, was er namelijk niets te horen. Nederland kreeg geen nieuwe kans en door deze blunder liepen we kostbare punten mis.

Laten we hopen dat er dit jaar minder geblunderd wordt tijdens het Eurosongfestival, maar dat we ook dit jaar hartelijk mogen lachen om alle bijzondere optredens en komische woordspelingen.