Naar homepage
NPO Radio 5

Recept: Verjaardagszoenen

  1. Nieuwschevron right
  2. Recept: Verjaardagszoenen

In Tijd voor MAX Radio werd een smakelijk & feestelijke traktatie besproken. Zo maak je ze!

In het boek Keukenkaat Aan De Kook van Marieke van Riel en Wendy Panders staan recepten als deze:

Verjaardagszoenen

Ingredienten:

- 20 gram popcornmais
- 1 el zonnebloemolie
- 250 gram dadels
- 40 gram gemengde noten
- Een stuk of 20 blauwe bessen of 10 druiven
- 70 gram chocolade
- wat kokosrasp

Bereiding

- Verhit een eetlepel zonnebloemolie;

- Doe de popcornmais in de pan zodra de olie heet is en doe het deksel op de pan. Schud de pan af en toe (met het deksel er op). Gebruik hiervoor een ovenhadschoen of pannenlappen. Bijf af en toe schudden tot de popcorn ophoudt met knallen en haal van het voor;

- Haal de pitten uit de dadels;

- Doe ze samen met de noten in een keukenmachine en hak en meng ze heel fijn tot er een plakkerig deeg ontstaat;

- Was de druiven of blauwe bessen en dep ze droog met een keukenpapiertje;

- Neem een stukje deeg en rol er een balletje van ter grootte van een walnoot. Plet dit balletje zodat er een ronde cirkel deeg op je hand ligt;

- Neem een druif of 2 a 3 blauwe bessen en 1 a 2 popcornstukjes en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vruchten en popcorn heen tot het een mooi rond balletje is;

- Leg de balletjes op een bord;

- Zet een pan op het voor met een laagje water onderin. Zet een vuurvaste schaal op de pan (boven het water) en doe daar de stukjes chocolade in: zo verbrandt de chocolade niet tijdens het smelten.

Giet de gesmolten chocolade over de bolletjes en bestrooi met wat kokosrasp.

Bewaar ze in de koelkast.