NPO Radio 5

Volgspot Café Jaren Zestig

  1. Nieuwschevron right
  2. Volgspot Café Jaren Zestig

Met elke avond tijdens de Week van de Jaren Zestig tot de nok toe gevulde uitzendingen!

Volgspot 20:00 - 22:00

Maandag komen Trea Dobbs en Ronnie Tober langs, ze deden beiden mee aan het Nationaal Songfestival 1965. Thomas Lepeltakj begon in de jaren ’60 zijn carrière als journalist bij De Telegraaf. Jarenlang schreef hij het Stan Huygens Journaal! Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten spelen nummers van artiesten van de ‘Club van 27’: o.a. Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrison.

Dinsdag vertelt Acteur Chiem van Houweninge over het begin van zijn carrière in de jaren’60. Filmregisseur Frans Weisz. Hij regisseerde zijn eerste speelfilm in 1965. Zijn nieuwste ‘Het leven is verrukkeluk’ is gebaseerd op een boek van Remco Campert uit de jaren’60 en speelt zich ook in dat decennium af. En Machteld van der Gaag (finalist van het Concours de la Chanson 2018) zingt Franse Chansons uit de jaren 60, aan de vleugel begeleid door Nico v.d. Linden.

Woensdag speelt de band Vezpa pophits uit de jaren’60, zingt Rose Spearman haar favoriete nummers uit de sixties en ontvangen we schrijfster Marjan Berk. Zij speelde in de jaren’60 bij het geruchtmakende Kabaret Lurelei. Ook ontvangen we Ria Valk.

Donderdag 22 februari vertelt Edwin Rutten! Hij begon in de jaren ’60 zijn carrière. Live muziek is er van de band Tin Soldiers.


Meer van de 60s

De weekend-uitzendingen van bijvoorbeeld Wekker-Wakker!, Andermans Veren, Goudmijn of het Theater van het Sentiment gemist?

Beluister ze allemaal op onze Gemist pagina >>