NPO Radio 5

12 mei 1960: Welcome Home Elvis!

  1. Nieuwschevron right
  2. 12 mei 1960: Welcome Home Elvis!

Vandaag, 12 mei 2016, is het 56 jaar geleden dat Frank Sinatra en Elvis samen op televisie te zien zijn! Als de dienstplicht van Elvis Presley erop zit organiseert Sinatra een speciale televisieshow.

Elvis in het leger

Elvis begint eind jaren 50 een echte ster te worden! Helaas moet hij ondanks dit succes op 24 maart 1958 in militaire dienst. Gedurende deze periode treedt hij niet meer op, maar worden met regelmaat verzamelalbums uitgebracht. Ook brengt hij af en toe nieuw materiaal uit die hij opgenomen heeft tijdens zijn eerste verlof.

Welcome home!

Veel critici waren bang dat deze militaire dienst een einde zou maken aan zijn carrière. Gelukkig was deze angst nergens voor nodig! Als de dienstplicht van Elvis Presley erop zit, keert hij terug naar huis. Hij begint zijn oude leven weer op te pakken als muzikant.
Historisch duet

Frank Sinatra organiseert een speciale televisieshow, die hij Welcome Home Elvis noemt. Te gast zijn onder meer Sammy Davis Jr. en Nancy Sinatra. The King kan zelf natuurlijk niet ontbreken in de uitzending en samen met Sinatra zingt hij een bijzonder duet. Op 12 mei 1960 wordt de show uitgezonden op televisie. De opnames zijn al op 26 maart 1960 gemaakt in het Fontainebleau Hotel in Miami Beach in Florida.

Swingend Duo

De mannen genoten volop van hun samenzang. Dat is hieronder wel te zien!