NPO Radio 5

De moves van Elvis

  1. Nieuwschevron right
  2. De moves van Elvis

Elvis Presley mag vanaf 28 oktober 1957 op het podium niet meer met zijn heupen schudden van de politie. Deze 5 artiesten staan ook bekend om hun goede moves op het podium.

Rock and Roll Moves

Het kan ook niet anders dan dat we beginnen met de King Of Rock And Roll zelf. Hij staat erom bekend dat hij tijdens zijn optredens helemaal opgaat in het dansen, maar dat doet niks af aan zijn zang. Hij doet het niet via een bepaalde choreografie zoals je in de videoclips van tegenwoordig ziet. Elvis doet het op gevoel en dat gevoel heeft hij!

Chicken dance

Ook Mick Jagger kan er wat van. Hij maakt bewegingen met zijn benen die maar weinig mensen hem na kunnen doen. Er is door de band Maroon 5 zelfs een nummer over gemaakt met de titel 'Moves Like Jagger', het nummer kwam uit in 2011.

Moonwalk

De artiest met misschien wel de allerbeste moves is toch wel Michael Jackson en de bekendste daarvan is de moonwalk. Hij wordt vaak gezien als het grote voorbeeld voor vele professionele dansers en op het internet zijn een heleboel video's te bekijken met tips waarna je zelf ook aan de slag kunt met zijn moves. Michael Jackson is niet alleen de King of Pop, maar ook de koning onder alle dansende zangers.

Duckwalk

Terwijl hij gitaar blijft spelen gaat Chuck Berry door zijn knieën, en met één been naar voren springt hij heen en weer. Dit is de bekendste beweging van de zanger. Het publiek vind het geweldig als hij dit voor de eerste keer doet en daarom blijft hij ermee doorgaan. Veel gitaristen doen deze zogeheten duck walk na tijdens hun optredens.

Voetjes van de vloer

Iemand die ook niet vies is van een dansje is Tina Turner. Samen met haar achtergrondzangeressen zet ze vaak een ongekend goede dans neer voordat ze de eerste tonen van haar nummer inzet. Ze hoort daarom zeker ook in dit rijtje van dansende artiesten thuis.