NPO Radio 5

De Huishoudbeurs is 70

  1. Nieuwschevron right
  2. De Huishoudbeurs is 70

Al 70 jaar daalt heel huishoud-minnend Nederland neer op de RAI op zoek naar proefmonsters, workshops... en nog meer proefmonsters! Hoe ging dat vroeger?

Presenteren

De Huishoudbeurs is een jaarlijks evenement dat sinds 1945 ieder jaar in de RAI Amsterdam wordt gehouden. Op de consumentenbeurs, die van oudsher primair gericht is op (huis)vrouwen, presenteren exposanten hun producten en diensten op het gebied vanmode en cosmetica, gezondheid, koken, wonen en apparatuur en vrije tijd. Ook kan er gratis bij standjes eten en drinken worden geproefd.

Terug in de tijd

Dit jaar zijn er ook talloze workshops op het gebied van mode, huishouden en koken, maar zijn er ook optredens van bekende artiesten als Karin BLoemen, Ruth Jacott en Jannes. In de jaren '50 was ditr niet heel anders, al was de schaal iets kleiner. In 1956 werden de geneugten van zittend strijken, de eerste brandblusser voor thuis en hypermoderne meubelen van maar liefst 1500 gulden gepresenteerd:

De jaren '60 had weer een nieuwe Huishoudbeurs-innovatie, met een creche voor de kleintjes en een revolutie in het klaarmaken van de aardappel!

In 1971 is de mode duidelijk veranderd, met aandacht voor kleiner wonen, zelfhulp en Italiaanse avant garde. En wie kent niet de hippe agaat als sieraad of accesoire: