NPO Radio 5

Johnny Cash en June Carter

  1. Nieuwschevron right
  2. Johnny Cash en June Carter

Echte liefde... Op 1 maart 1968 stapten Johnny en June in het huwelijksbootje.

Van verboden naar voltrokken

Cash leerde June kennen in 1956, backstage bij de Grand Ole Opry in Nashville. Carter zong op dat moment als achtergrondzangeres voor Elvis Presley. Cash was getrouwd met een andere vrouw, een huwelijk dat tot 1967 stand zou houden.

Tot de dood

Op 22 februari 1968 vroeg Johnny Cash June op het podium ten huwelijk. Ze zei 'ja', waarna de twee dus snel trouwden en tot de dood samen zouden blijven... June overleed in mei 2003, Johnny slechts vier maanden later.

Lekker stel

Hieronder vertelt het stel met veel plezier over het huwelijksaanzoek:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefdesbrief

In 1994 schreef Cash een korte liefdesbrief voor de 65e verjaardag van zijn vrouw June Carter... De brief van Johnny Cash is niet een extreem lange brief. Alleen de woorden die erin staan zeggen alles. Hij schreef de brief voor 'de meest bijzondere vrouw die hij ooit heeft ontmoet, zijn vrouw June Carter. De brief, afkomstig uit 1994 is zelfs uitgeroepen tot beste liefdesbrief van alle tijden:

Fijne verjaardag prinses,

We worden ouder en raken aan elkaar gewend. We denken hetzelfde. We lezen elkaars gedachten. We weten van elkaar wat we willen zonder een woord te wisselen. Soms irriteren we ons een beetje aan elkaar. Misschien vinden we elkaar zelfs wat vanzelfsprekend.

Maar zo nu en dan, zoals vandaag, sta ik er weer even bij stil hoe gelukkig ik ben omdat ik mijn leven mag delen met de meest bijzondere vrouw die ik ooit heb ontmoet. Je fascineert en inspireert me nog altijd. Je hebt een positieve invloed op mij. Jij bent het onderwerp van mijn verlangen, dé reden voor mijn bestaan.

Ik hou heel veel van je.

John