NPO Radio 5

Berry en Duane: beste vrienden

  1. Nieuwschevron right
  2. Berry en Duane: beste vrienden

Op 11 november 1972 overlijdt bassist van de Allman Brothers Berry Oakley na een motorongeluk. Niet ver van de plek vandaan waar zijn goede vriend Duane Allman overlijdt. Een bijzonder verhaal waarin twee beste vrienden toch weer bij elkaar komen.

Eat A Peach

Niet ver van de plek waar Berry Oakley overlijdt verongelukt zijn beste vriend en medebandlid Duane Allman een jaar eerder op een vergelijkbare manier. Als de bandleden na een periode van afkicken terugkomen in het plaatsje Macon wordt Duane aangereden door een truck. Na zijn dood gaan de bandleden door met muziek maken en komt het album Eat A Peach uit. Gregg Allman zei ooit dat het maken van het album hun het leven weer terug heeft gegeven:

Niet zonder elkaar

Dat is niet zo voor Berry Oakley, hij mist zijn vriend verschrikkelijk. Het is 11 november 1972 als de bassist met zijn motor tegen de zijkant van een bus aan rijdt en later in het ziekenhuis overlijdt. De plek van het ongeluk is niet ver verwijderd van de plek waar Duane Allman overlijdt. Is het toeval, of konden de twee beste vrienden niet zonder elkaar leven? Ze liggen nu naast elkaar begraven op de begraafplaats in het stadje Macon.