NPO Radio 5

Podcast-tip: 'ABBA'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast-tip: 'ABBA'

In Soundcheck hoor je mooie verhalen over waargebeurde ontmoetingen met de sterren. Onze tip: de ABBA-aflevering.

Soundcheck

In zijn jarenlange radio-carrière sprak Peter van Bruggen met alle groten uit de nationale en internationale popscene. Hij reed met ze mee naar optredens, zat met ze in kleedkamers en was bij hen thuis. Van al die ontmoetingen maakt hij een serie portretten in de NPO Radio 5 podcast Soundcheck.

Aflevering 1 van seizoen 2: ABBA

foto: ANP

ABBA

Quote

Nooit meer zingt Agnetha ABBA-liedjes in de keuken

Achter de schermen was het anders

Abba The Movie gezien? Waarin een radiomedewerker per ongeluk in een lift stapt waarin hij heel even eenzame opsluiting geniet met Agnetha, Björn, Benny en Annifrid? Maker van deze podcast Peter van Bruggen overkwam exact hetzelfde, in een lift in de wolkenkrabber Atlantic aan Rockefeller Plaza New York.

Wat is een podcast?

Een podcast kan van alles zijn: Een interview met een bekende Nederlander, een spannend hoorspel, een documentaire over een artiest of een achtergrondreportage. Sommige podcasts zijn series met een begin en einde, anderen staan op zichzelf. Ook verschillen podcasts in lengte, van 10 minuten tot langer dan een uur!

Wanneer je je in een app abonneert op een podcast krijg je bij nieuwe afleveringen een handige melding dat er een nieuwe aflevering voor je klaar staat. Deze kan je dan downloaden en beluisteren wanneer je wilt.

Je vindt podcasts op verschillende sites, platforms en apps zoals op deze site, de NPO Radio 5 app of NPO Luister.