NPO Radio 5

Braakhekke opent kreeftenseizoen

  1. Nieuwschevron right
  2. Braakhekke opent kreeftenseizoen

Het kreeftenseizoen is weer van start en Joop Braakhekke kreeg de eer om de eerste Oosterschelde-kreeft te veilen.

Oosterscheldekreeft

Het is een heuse traditie geworden. Iedere laatste donderdag in maart wordt het kreeftenseizoen officieel geopend met een veiling voor het goede doel. Joop Braakhekke mag zich in het rijtje prominenten plaatsen die het seizoen hebben geopend. Eerder gingen onder meer Karla Peijs en Gerrit Zalm de televisiekok al voor. Tijdens deze opening wordt de eerste Oosterscheldekreeft gevangen. De opbrengst van de eerste kreeft gaat vervolgens naar een goed doel. Dit jaar gaat die opbrengst naar het KWF.

Bijzonder dna

Het seizoen is echter van korte duur, want op 15 juli is het alweer voorbij. Joop vertelde in Tijd Voor Max Radio dat de Oosterscheldekreeft net even iets anders smaakt dan andere kreeften uit bijvoorbeeld Canada. "De smaak is fijner en zachter", vertelt Braakhekke. Het komt door het bijzondere DNA dat de kreeft uit de Oosterschelde heeft. Qua bereiden geeft de kok als tip mee om er zo min mogelijk aan te doen. De kreeft kun je het beste lauwwarm eten zonder al te veel poespas. Dit brengt de smaak net even iets meer ten goede!

Luister hier het hele gesprek met Joop Braakhekke terug:



Tijd Voor Max Radio
Ma t/m vr 18.00 - 20.00 uur
Presentatie: Henk-Jan Smits / Margreet Reijntjes / Elles de Bruin