NPO Radio 5

Douwe Bob in 1 minuut

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob in 1 minuut

Douwe Bob gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de 61ste editie van het Eurovisie Songfestival. Deze jonge singer-songwriter heeft nu al een indrukwekkende muzikale carri

Amsterdam

Douwe 'Bob' Posthuma is een geboren en getogen Amsterdammer. Op zijn zesde begint hij met piano spelen en op zijn veertiende voegt hij daar ook nog even zang en gitaar aan toe. Deze voorliefde voor muziek heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader maakte deel uit van de kunstenaarsgroep The Fool en maakte ontwerpen voor o.a. The Beatles. Zijn moeder was actief als danseres.

Douwe Bob met zijn vader Simon Posthuma.

Talentenjacht

Een zo groot mogelijk publiek bereiken, dat is het doel dat Douwe probeert na te streven. Dat lukt in 2012! Douwe Bob doet mee aan de talentjacht De Beste singer-songwriter van Nederland en maakt in de eerste ronde direct indruk. Hij speelde nummers als 'Standing Here Helpless', 'Icarus' en, in de finale, 'Multicoloured Angels'. Hij wint de wedstrijd en brengt vervolgens het laatst genoemde nummer uit op single.

Eurovisie Songfestival

Op 3 mei 2013 verschijnt zijn debuutalbum Born In A Storm. In januari 2015 brengt Douwe Bob een single uit met Anouk, 'Hold Me'. Het nummer wordt een hit en is nog maar een voorloper van wat er nog meer op het menu staat: zijn tweede album Pass It On! Daarnaast maakt hij in 2015 bekend dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen voor het Eurovisie Songfestival 2016 met het nummer 'Slow Down'.

Wist u dat?

Douwe Bob kan niet alleen prachtige muziek maken. Zijn tweede passie is namelijk paardrijden!