NPO Radio 5

Wat stond er op de B-kant?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat stond er op de B-kant?

Vader en dochter Frank en Nancy Sinatra stonden in 1967 in de studio om 'Somethin' Stupid' op te nemen. Het lied zou door wat fronsende platenbazen bijna niet opgenomen worden...

Kant A- Somethin' Stupid

De relatief onbekende componist Carson Parks schrijft het lied, samen met Gaile Foote. Het lied wordt zelfs opgenomen en verschijnt in 1967 als B-kantje op een single:

Wanneer dit lied op een dag wordt gedraaid voor de Sinatra's zijn ze snel om. Uiteindelijk belandt het lied ook in Nederland in de Top 40, en schopt het tot de top:

B-Kant: 'I Will Wait For You'

Geen duet, maar een lied van Frank Sinatra alleen. Norman Gimbel en Michel Legrand schrijven het lied, waarbij Gimbel essentieel is voor de vertaling van de oorspronkelijk Franse tekst van Legrand's lied voor musical Les Parapluies De Cherbourg:

Volhouden

Als Frank zijn zin niet had doorgezet was 'Somethin' Stupid' wellicht nooit opgenomen... een van de bazen van de platenmaatschappij vond het namelijk maar niets dat vader en een dochter zo'n liefdeslied opnamen. Maar daar trok de legende zich niets van aan! Het lied zou vervolgens vaker gecovered worden.