NPO Radio 5

Bertolf eert legendarisch album Deja Vu

  1. Nieuwschevron right
  2. Bertolf eert legendarisch album Deja Vu

De jonge singer-songwriter Bertolf Lentink is met band Her Majesty in het theater te vinden, waar hij de Crosby, Stills, Nash & Young klassieker Deja Vu integraal live speelt.

Lentink was een uur te gast bij Hijlco Span in Volgspot om te praten over zijn werk, muzikale helden en nieuwe theatervoorstelling.

De beste muziek

De muziek uit de jaren '60 en '70 zijn volgens de jonge zanger ook het aller best. Het album Deja Vu spelen ziet hij dan ook echt als een ode aan de muziek die voor hem en zijn gelegenheidsband zoveel betekend heeft:

Akoestisch en versterkt

De band speelt integraal het bestverkopende CSN&Y album, maar pakt ook terug op eerder werk van de mannen. Het latere werk? Toch wat minder:

Oogappel

Bertolf is in de laatste jaren vader geworden, dit veranderde veel. Het bestaan als zelf componerende frontman stond eventjes tegen, dus zijn er meerdere projecten opgezet met andere artiesten, waaronder Her Majesty. Het lied over zijn zoontje kon hij wel alleen in eigen naam uitbrengen:

Klassieke albums

Met Her Majesty heeft Bertolf inmiddels zowel The Beatles' Abbey Road als Deja Vu uitgevoerd. Zijn er nog meer klassieke albums om (weer) naar het podium te vertalen? Absoluut: