NPO Radio 5

Louis Neefs in Lage Landenlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Louis Neefs in Lage Landenlijst

Louis Neefs staat drie keer in de Lage Landenlijst. De zanger afkomstig uit België is zowel in Nederland als in België erg populair.

Jeugd

De zanger wordt op 8 augustus 1937 geboren. Tijdens zijn jeugd krijgt hij de kinderziekte polio. Op school krijgt hij les van zijn vader, die naast onderwijzer ook dirigent is. Zijn moeder is actrice. De talenten van zijn beiden ouders heeft hij geërfd.

Tijdens zijn studie gaat hij studeren voor technisch tekenaar met als specialiteit: bruggenbouw. Ook zit hij in het collegekoor en ontdekt dat hij aardig kan zingen. Om zijn muzikaliteit verder te ontwikkelen gaat hij ook gitaarspelen.

Gitaar

Op school treedt hij steeds meer op en koopt op een gegeven moment zijn eigen gitaar van zijn spaargeld. Al snel doet hij zijn gitaar weg, omdat hij zich niet vrij genoeg voelt tijdens het zingen. In 1960 krijgt Louis Neefs een platendeal. In zijn carrière maakt hij platen in het Engels, Nederlands en Duits.

Songfestival

In 1967 doet Louis Neefs mee aan de twaalfde editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hij zingt de het nummer 'Oh Oh Ik Heb Zorgen' en haalt daarmee de zevende plek. In de Lage Landenlijst vinden we Louis Neefs met de nummers: 'Jennifer Jennings', 'Laat Ons Een Bloem' en 'Mijn Vriend Benjamin'.

Beluister hier Louis Neefs met 'Mijn Vriend Benjamin':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Aristokatten

In 1980 spreekt Louis Neefs de stem van kat Thomas O'Mally van de Disneyfilm De Aristokatten in. Op 24 december 1980 gaat de film in Nederland en België in première. Op eerste kerstdag, een dag later, krijgt Neefs samen met zijn vrouw een verkeersongeluk, waardoor hij en zijn vrouw komen te overlijden. Hij is slechts 43 jaar geworden.

Bekijk hier een stukje van de Aristokatten, Louis Neefs als Thomas O'Mally:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo vader, zo...

Zijn zoon, Gunther Neefs, zat in de auto tijdens het verkeersongeluk. Gunther raakte zwaar gewond. De Aristokatten wordt in 2008 opnieuw ingesproken. Gunther spreekt dan de stem van Thomas O'Mally in.

Stem ook voor de Lage Landenlijst & hoor op zaterdag 15 oktober de uitslag