NPO Radio 5

Glen Campbell's laatste lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Glen Campbell's laatste lied

De 87e editie van de Oscar-Uitreikingen vond op zondag 22 februari plaats. Op de avond werd een ontroerende ode aan de demente Glen Campbell ten gehore gebracht.

Glen Campbell

De Amerikaanse countryzanger Glen Campbell (1936) heeft in eigen land enorme successen. Zijn 'Rhinestone Cowboy' en indringende 'Wichita Lineman' weten echter ook aan onze kant van de oceaan in de jaren '70 indruk te maken. De zanger wint 8 Grammy's in zijn loopbaan. Bekijk 'Rhinestone Cowboy':

Alzheimer

In 2011 is de zanger bezig met een afscheidstoernee wanneer bij hem Alzheimer wordt vastgesteld. Zijn dappere gevecht is te zien in de documentairefilm I'll Be Me, een indrukwekkende en intieme kijk in het leven van de ster. Bekijk een filmpje over de film:

I'm Not Gonna Miss You

In de film wordt Glenn's 'laatste lied' 'I'm Not Gonna Miss You' gespeeld; een lied voor zijn vrouw, over zijn verdwijnende geest. Het lied is zijn laatste studio-opname geweest, en wint een Grammy. Hij ontvangt er in 2015 ook een Oscarnominatie voor. Maar omdat de zanger zelf niet meer in staat is om het lied uit te voeren, neemt countryster Tim McGraw voor hem op ontroerende wijze de honneurs waar, beluister het hieronder:

Uit welke muziek haalt u de meeste troost?