NPO Radio 5

Eredoctoraat Julio Iglesias

  1. Nieuwschevron right
  2. Eredoctoraat Julio Iglesias

Na Aretha Franklin, Quincy Jones, David Bowie, Carole King & Willie Nelson zal ook de Spaanse ster in Amerika een eredoctoraat in ontvangst nemen. Maar waarvoor?

Misschien wel een van de onderstaande feiten...

Voetballende advocaat wordt zanger

Julio was ooit profvoetballer bij Real Madrid. Een ernstig ongeluk in 1963 maakte daar een einde aan. Na zijn revalidatie blokte Julio flink door en behaalde uiteindelijk zijn rechtendiploma. Het Benidorm Songfestival zette de jonge Iglesias in 1968 muzikaal op de kaart: met het lied 'La Vida Sigue Igual' won hij de hoofdprijs:

Met zijn tweetjes is het beter

Julio heeft meerdere duetten opgenomen in zijn leven: met Willie Nelson, Stevie Wonder, Diana Ross en onze eigen Jan Smit! Meest opvallende duet is er een met zijn familie: in 2008 nemen ze samen het kerstlied 'Little Drummer Boy' op. Niet alle leden klinken even lekker, maar het gaat om de gedachte:

Vrolijke gastrol in Golden Girls

Bekend met de televisie-show Golden Girls? De superster heeft genoeg humor, zo blijkt wel uit zijn kleine bijrol in de hitserie:

Recordbreker

In 2013 werd het officieel: Julio is de enige Latino artiest op onze wereldbol die 300 miljoen platen in ruim 14 talen heeft verkocht! Toepasselijk genoeg ontving de globetrotter het certificaat in China

(foto: guinnessworldrecords.com)