NPO Radio 5

5x The Nolan Sisters

  1. Nieuwschevron right
  2. 5x The Nolan Sisters

Linda Nolan is 57 jaar geworden. We kennen haar vooral als een van The Nolan Sisters of The Nolans zoals ze later verder gingen. Om dit te vieren 5 hits met Linda Nolan.

Hun grootste hit

Eind jaren '70 dansten we allemaal in de disco op de meest heerlijke platen. Een van de meest bekende discohits die grijs werden gedraaid is 'I'm In The Mood For Dancing' van The Nolan Sisters. In de Nederlandse Top 40 kwam deze plaat echter pas in 1980 binnen in week 16 en klom langzaam naar de nummer 2 positie, om uiteindelijk na 10 weken weer uit de hitlijst te verdwijnen:

'Gotta Pull Myself Together'

The Nolans waren goed in het zingen over de kleine dingen in het leven. Dan kan het haast niet anders om ook een 'break up'-lied te maken. Dit liedje spreekt moed in voor iedereen die een relatie heeft beëindigd. "Now that we ain't making up, just gotta pull myself together":

'Attention To Me'

Aandacht krijgen van je geliefde. Soms is het moeilijker dan je zou denken. Het nummer 'Attention To Me' gaat hier over. In de videoclip zit overigens nog een klein Nederlands tintje verstopt. Let u maar eens goed op de krant die de man aan het lezen is:

The Young And Moody Band

Ook samenwerkingen wierpen hun vruchten af voor de band. Zo zongen ze mee met The Young And Moody Band die bestond uit Bob Young (Status Quo) en Micky Moody (Whitesnake), Lemmy van Motörhead, Cozy Powell en Ed Hamilton op de track 'Don't Do That'. In Engeland haalde het nummer slechts een bescheiden 63ste plek in de UK Singles Chart, maar dat maakt het geen slechte samenwerking.

'Mercy'

De dames van The Nolans gaan goed met hun tijd mee. In 2009 gingen vier van de zusters opnieuw op tour. Linda had bij de cover van het nummer 'Mercy' van Duffy de lead en dat deed ze niet verkeerd. Tegenwoordig zijn de dames niet meer compleet qua bezetting, want in 2013 overleed Bernie Nolan aan de gevolgen van borstkanker.