NPO Radio 5

Bridge Over Troubled Water 46 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Bridge Over Troubled Water 46 jaar

46 jaar geleden verscheen het laatste album van Simon en Garfunkel Bridge Over Troubled Water. Een enorm populair album met succesvolle hits van het duo.

'Bridge Over Troubled Water'

'Bridge over Troubled Water' is waarschijnlijk wel de grootste hit op het gelijknamige album. Het nummer is op twee verschillende plaatsen opgenomen. Alle instrumenten in Californië en de zang van Simon en Garfunkel in New York. Het nummer is zelfs zo'n grote hit dat het meerdere grammy's heeft gewonnen, waaronder die voor Song of the Year.

'The Boxer'

Paul Simon heeft zich voor 'The Boxer' laten inspireren door de bijbel. Als hij het nummer schrijft voelt hij zich oneerlijk bekritiseerd en alleen. Dit hoor je dan ook terug in de tekst van het nummer. 'The Boxer' is de opvolger van de grote hit Mrs. Robinson, maar zeker niet minder goed.

'Cecilia'

'Cecilia' is ontstaan tijdens een feestje als Paul Simon, zijn kleine broertje en Art Garfunkel achter de piano wat aan het rommelen zijn, ze nemen het op. Als Simon het stukje muziek later terughoort, is hij enthousiast en gaat ermee aan de slag en daarmee is 'Cecilia' geboren.

'El Condor Pasa'

Het origneel van 'El Condor Pasa' is geschreven door de Peruaanse Daniel Alomía Robles. Het nummer is over de wereld vele malen gecoverd. Paul Simon hoort het voor de eerste keer als hij bij een optreden van Los Incas is in Parijs. Hij raakt bevriend met de groep en vijf jaar later brengen Simon en Garfunkel hun versie van het nummer uit.