NPO Radio 5

John Travolta jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. John Travolta jarig

De acteur is op 18 februari 61 jaar oud geworden. Fans van spectaculaire actiefilms zouden zijn swingende successen haast vergeten: Terug naar Grease en Saturday Night Fever!

Let Her In

Travolta heeft de bühne in zijn bloed, en vertrekt met dromen naar New York. Uiteindelijk breekt hij in de jaren '70 door op televisie, in de Stephen King verfilming van Carrie en wat muziek betreft in 1976 met een hitje getiteld 'Let Her In'. Dit filmpje uit het programma American Bandstand geeft zijn populariteit bij de dames al goed weer:

Saturday Night Fever

Hij is pas 23 wanneer de hoofrol voor Saturday Night Fever zich aandient. Hij zingt geen noot in de iconische dansfilm maar de danspasjes zijn inmiddels legendarisch! In 1977 is hij met 24 dan een van jongste mannen ooit met een Oscarnominatie! Geniet van de pasjes, gedanst op liedjes die de Bee Gees onsterfelijk zouden maken:

Grease

Binnen de kortste keren staat Travolta weer als ster in een ware kaskraker: de muscialverfilming Grease. John is dan allang bekend met de show, die hij enkele jaren eerder op Broadway heeft mogen opvoeren. Als Danny Zuko mag Travolta deze keer wel een aantal liedjes ten gehore brengen, waaronder het zoete 'Sandy':

Zingend, dansend of acterend in latere kaskrakers als Look Who's Talking, Michael en Pulp Fiction: John Travolta is van vele markten thuis. Gefeliciteerd!