NPO Radio 5

Sinatra's Evergreens

  1. Nieuwschevron right
  2. Sinatra's Evergreens

De lijst met liedjes vertolkt door Frank Sinatra is enorm en eerder dit jaar ontbraken ze zeker niet in de Evergreen Top 1000. Deze Sinatra hits hebben de lijst gehaald.

'I Believe I'm Gonna Love You'

Dit mooie liefdesliedje van Frank Sinatra is de laagst genoteerde in de lijst. Het nummer behoort niet tot zijn grootste hits, maar is daarom niet minder goed. Zou het gaan over zijn vrouw Barbara met wie hij een jaar na het uitbrengen van het nummer trouwde?

'That's Life'

Als een dronken man de oude Cadillac van de opa van Les steelt in de serie Licence To Drive klinkt het heerlijke 'That's Life' uit de casetterecorder. Marion Montgomery neemt voor het eerst het nummer op, maar het wordt pas een groot succes als het wordt gezongen door The Voice:

'Something Stupid'

Nancy Sinatra heeft haar talent niet van een vreemde en wat is er dan mooier dan een duet opnemen met je vader? Er komt wel veel kritiek op het nummer, omdat het een liefdeslied is: helemaal niet bestemd voor een vader en dochter.

'I've Got You Under My Skin'

Frank Sinatra neemt 'I've Got You Under My Skin' door de jaren heen meerdere keren op. Tijdens zijn wekelijkse radioshow in 1946 zingt hij hem voor het eerst als onderdeel van een medley met 'Easy To Love'.

'Strangers In The Night'

Voor de film A Man Could Get Killed herschrijft Bert Kaempfert 'Strangers In The Night' van Frank Sinatra. Hierdoor wordt het een groot succes. Het nummer is goed voor heel wat awards, waaronder een Golden Globe Award en verschillende Grammy's.

'It Was A Very Good Year'

Sinatra is in totaal vier keer getrouwd en blikt in 'It Was A Very Good Year' terug op alle romantiek in zijn leven met alle vrouwen die daarbij horen. De uitdrukking 'It Was A Very Good Year' wordt ook wel gebruikt om aan te duiden of de wijn goed is. Aan het einde van het nummer zegt Sinatra dat hij zijn leven ziet als een goede oude wijn:

'My Way'

Als Paul Anka in Frankrijk het nummer 'Comme D'Habitude' hoort, is hij verkocht en besluit om het te herschrijven, maar dan in het Engels. Als Anka 'My Way' aan Sinatra laat horen, besluit hij om het op te nemen. Het wordt één van Frank Sinatra's grootste hits:

Lees ook:

Sinatra's Rat Pack
5 keer kerst met Frank Sinatra
'The Voice' als filmster
Sinatra tribute: the making of
Ruben Hein zingt Frank
'Love & Marriage' x3