NPO Radio 5

Douwe Bob's ESF lied

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob's ESF lied

Vrijdagochtend presenteerde Douwe Bob Posthuma zijn voor het Eurovisie Songfestival geselecteerde lied. Beluister het hier & geef uw mening!

'Slow Down'

Douwe Bob staat in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op 10 mei in Stockholm. Vrijdag 4 maart rond 12:00 werd het lied tijdens een presentatie bekend gemaakt... de up tempo plaat heet 'Slow Down' en werd door Posthuma zelf geschreven:

‘Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent.’

Beluister hier 'Slow Down', wat vindt u er van? Laat een reactie achter:

Troef

In Tijd Voor MAX Radio gaf presentator Hijlco Span een voorbeschouwing. Span is een echte liefhebber en heeft de meeste bekende kandidaten voor dit jaar al gehoord: Een fris, Franstalig liedje van Oostenrijk en een solide song van Letland, dat zijn twee landen om op te letten! Verder zijn er toch veel songs een gevalletje 'dertien in een dozijn'.

Douwe Bob? Dat vindt de Volgspot presentator een interessante keuze, de looks en zijn singer-songwriter liedjes zijn een grote troef. Want het ging toch best wel goed met Nederland in het Songfestival wereldje!

Beluister het hele gesprek: