NPO Radio 5

Het grote succes van Finkers

  1. Nieuwschevron right
  2. Het grote succes van Finkers

We sloten massaal het afgelopen jaar af met de oudejaarsconference van Herman Finkers. Het was een groot succes, Finkers werd overspoeld met positieve reacties.

Reacties

Na de conference deed Herman Finkers in Zin In Weekend! nog een drankje in de foyer als bezoekers hem vertellen hoeveel reacties er op twitter binnenstromen. "Ik ben nog nooit zo overspoeld met mailtjes en berichtjes. Heel erg positief, maar er zijn er natuurlijk altijd een paar bij die iets minder zijn", aldus Finkers.

Religie

Het ging veel over religie tijdens de oudejaarsconference en dat is opvallend in een tijd waarin religie niet vaak als iets goeds wordt beschouwd. "We moeten religie omarmen. In elke religie schuilt gevaar, maar in elk theelepeltje ook." Opvallend is ook de naakte danseres aan het einde van de show. "Ik wilde tegenover al het geweld en geschreeuw van het afgelopen jaar ook kwetsbaarheid, zachtheid en schoonheid neerzetten."

Lachen

Na al het verdriet van dit jaar wil Finkers het ook vrolijk afsluiten. "Ik wilde dat er gelachen zou worden en ik ben er niet om te prediken. Het is niet mijn taak, je moet kleinkunst brengen."

Beluister hier het hele interview: