NPO Radio 5

TV tip: Paul McCartney docu

  1. Nieuwschevron right
  2. TV tip: Paul McCartney docu

Op maandag 25 februari zendt MAX een nieuwe aflevering van het programma Door Andere Ogen uit. In de tweede aflevering van deze reeks wordt Paul McCartney geportretteerd.

(foto omslag: ANP)

Laura Davis, Erik de Zwart, Judd Lander, Diederik Nomden en Jan Cees ter Brugge schetsen een beeld van de eeuwige Beatle.

''De jongen van 76'' die volgende maand begint aan een tournee door Zuid-Amerika en de Verenigde Staten: Paul McCartney. Wat beweegt McCartney om op zijn leeftijd opnieuw de internationale spotlights op te zoeken? En waarom hunkert het publiek, een halve eeuw na het uiteenvallen van The Beatles - nog altijd naar zijn muziek?

Sir Paul

In deze aflevering van Door Andere Ogen wordt aandacht besteed aan het leven, de carrière, de muzikale genialiteit en de onwaarschijnlijke energie van McCartney. “Waar hij ook optreedt, zijn concerten duren uren en hij neemt niet eens een pauze, hij kan niet anders”, zeggen duiders, onder wie Judd Lander - bevriend musicus uit Liverpool die met McCartney samenspeelde. “Hij heeft mij bevrijd”, typeert radiomaker Erik de Zwart. “Zijn melodieën maken altijd onverwachte wendingen, ze klinken nog altijd als een spannende reis”, zegt Diederik Nomden, gitarist en toetsenist van The Analogues, een succesvolle Nederlandse Beatles-coverband.

Tegenslagen

Het leven van McCartney heeft talrijke tegenslagen gekend. Al op 14-jarige leeftijd verloor hij zijn moeder, zijn belangrijkste muzikale bondgenoot John Lennon werd vermoord en Linda Eastman, de liefde van zijn leven, overleed jong aan borstkanker. Jan Cees ter Brugge, auteur van verschillende boeken over The Beatles, bespeurt in McCartney een onvermogen om met de dood om te gaan. “Hij kan daar niet op reageren, hij bezoekt ook nooit begrafenissen, zelfs niet die van zijn vader”.

Invalshoeken

Door Andere Ogen is een actueel biografieënprogramma onder leiding van Fons de Poel. In dit MAX-programma worden de levens en carrières belicht van spraakmakende personen uit de werelden van o.a. sport, amusement, cultuur en politiek. Intimi, deskundigen, familieleden en andere betrokkenen voorzien de levensverhalen van duiding en zorgen voor originele invalshoeken en nieuwe perspectieven.


Door Andere Ogen: Paul McCartney
maandag 25 februari
20:25 OP NPO2