NPO Radio 5

Theater van het Sentiment: terug naar 28 september 1967

  1. Nieuwschevron right
  2. Theater van het Sentiment: terug naar 28 september 1967

Stap in de tijdmachine en reis met ons mee terug in de tijd naar 27 september 1967. Iedereen keek naar de eerste aflevering van de serie Peyton Place en de Nederlandse kunstenaars Simon Posthuma en Marijke Koger die in een kunstenaarsgroep zitten die op dat moment veel met The Beatles werken.

Peyton Place

We zitten allemaal gekluisterd aan de televisie voor de eerste langlopende Amerikaanse soapserie die wordt uitgezonden in de late uurtjes. Peyton Place is gebaseerd op de Grace Metalious boeken en het is ook de serie waar het allemaal begint voor acteurs Ryan O'Neal en Mia Farrow. Zij verlaat de serie later om met Frank Sinatra te trouwen.

The Fool

Iedereen heeft het over de kunstenaarsgroep The Fool met daarin de Nederlanders Simon Posthuma en Marijke Koger die veel samenwerken in Londen met The Beatles. Ze maakten onder meer het design voor de piano van John Lennon en Paul McCartney, de gitaren van George Harrison en zelfs de Rolls-Royce van Lennon werd voorzien van het design van The Fool. Later maken de kunstenaars samen ook nog twee albums.

Op zondag 27 september kunt u luisteren naar Theater van het Sentiment op NPO Radio 5.