NPO Radio 5

Fan van Chuck Berry

  1. Nieuwschevron right
  2. Fan van Chuck Berry

18 oktober bereikte Chuck Berry de prachtige leeftijd van 89 jaar. Hij heeft met zijn muziek veel mensen ge

Keith Richards

The Rolling Stones maken er geen geheim van dat ze zich laten beïnvloeden door Chuck Berry. Met name Keith Richards is grote fan van de zanger. In de video hieronder moet je goed kijken wil je hem gitaar zien spelen terwijl zijn grote held Chuck Berry op de voorgrond het nummer 'Nadine' zingt.

Elvis Presley

The King of Rock and Roll moet wel fan zijn geweest van Chuck Berry, want er zijn heel veel nummers die hij van hem heeft gecovered, waaronder 'Memphis Tennessee', 'Johnny B Goode' en 'Promised Land'. Het is bijzonder om te zien hoe de muziek van twee grote Rock and Roll legendes bij elkaar komt.

John Lennon

De muziekstijl van The Beatles en Chuck Berry komen niet echt met elkaar overeen, maar met name John Lennon is grote fan van Chuck Berry geweest. Hij is zelfs zo erg geïnspireerd door de zanger dat zijn nummer 'Come Together' iets teveel op 'You Can't Catch Me' van Chuck Berry lijkt. Het gaat om de eerste zin uit het nummer. Lennon belooft de uitgever van de zanger drie nummers te produceren van Chuck Berry. De opbrengsten geeft hij aan hem.

En tot slot...

Dat Julian Lennon, de zoon van John Lennon, zijn talent niet van een vreemde heeft gekregen is zeker. Hij moet als klein jongetje ook op andere manieren beïnvloed zijn door zijn vader, want ook hij is fan van Chuck Berry. In 1987 stapt hij samen met Chuck Berry en Keith Richards het podium op en zingen ze 'Johnny B Goode'. En hoe!