NPO Radio 5

100 dagen The Beatles op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. 100 dagen The Beatles op Spotify

Afgelopen kerstavond werd de muziek van The Beatles eindelijk op muziekstreamingsdienst Spotify gezet. 100 dagen verder hebben we wat feitjes op een rij.

'Here Comes The Sun'

De eerste 100 dagen van The Beatles op Spotify hebben het erg goed gedaan. Wereldwijd luisteren er maandelijks 6,5 miljoen mensen naar de muziek van The Beatles via Spotify. In Nederland is 'Here Comes The Sun' het meest beluisterde nummer online. Wereldwijd is dit ook het meest gestreamde nummer van de band, opgevolgd door 'Come Together', 'Let It Be' en 'Yesterday':


Best beluisterde albums

Van de albums die online te beluisteren zijn, is het (verzamel)album 1 het best beluisterd. Abbey Road, The Beatles en Let It Be volgen daar op. Het belang van het online brengen van deze albums is onder meer om te zorgen dat de muziek niet vergeten zal worden bij de jongere generatie. 67 procent van de Britse luisteraars is bijvoorbeeld jonger dan 35 jaar: veelbelovend!


Amsterdam aan kop

Ook in Nederland is er gekeken in welke steden het meeste online naar The Beatles wordt geluisterd. Aan kop staat Amsterdam, gevolgd door Utrecht. Rotterdam en Den Haag. De top 4 landen waar The Beatles het meest worden gestreamd zijn Amerika, Groot-Brittannië, Mexico en Zweden.


Luistert u ook al online naar The Beatles of draait u nog steeds liever de LP? Laat het ons weten in een reactie!