NPO Radio 5

Being For The Benefit Of Mr. Kite!

  1. Nieuwschevron right
  2. Being For The Benefit Of Mr. Kite!

Het nummer 'Being For The Benefit Of Mr. Kite!' van de Beatles klinkt als een affiche... en dat was het ook! Hoe is dit nummer dan eigenlijk ontstaan?

Circus

Wanneer John Lennon even pauze neemt van de opnames voor de video's van 'Strawberry Fields Forever' en 'Penny Lane' in Sevenoaks, duikt hij een klein antiekwinkeltje in. Hij vindt daar een oud circusaffiche van Pablo Fanque, de eerste zwarte circuseigenaar van Engeland. Lennon is geïnspireerd door de tekst op het affiche en schrijft samen met Paul McCartney vervolgens de tekst van het nummer, bijna identiek aan de gebeurtenissen op het affiche.

Hier hoor je Paul McCartney het nummer live zingen tijdens een optreden in Tokyo:

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band

Hoewel er geen videoclip is gemaakt door The Beatles voor het nummer, is het gecoverd door verschillende artiesten. Doordat de tekst van het nummer klinkt als een aankondiging, is het goed te gebruiken voor korte films, maar ook langere films zoals dit fragment waar The Bee Gees, Peter Frampton en George Burns het nummer spelen in de film Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. En dat filmpje vind je hier!