NPO Radio 5

Onderdak voor vluchtelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Onderdak voor vluchtelingen

De vluchtelingencrisis is niemand ontgaan. Ook KRO-NCRV wil in haar eigen pand opvang bieden aan 100 asielzoekers, vertelde algemeen directeur Coen Abbenhuis in Plein 5.

'Niks doen is geen optie'

Op maandag 7 september werd bekend gemaakt dat omroep KRO-NCRV een deel van haar kantoor aan de burgemeester van Hilversum heeft aangeboden. Hetzij voor bed, bad & brood of in de vorm van juridische ondersteuning. Er is nog weinig bekend, maar de wil is sterk, aldus directeur Abbenhuis:

Luister hier >>

Televisiespecial

Op NPO 1 presenteert Jeroen Pauw woensdag 9 september van 20.30 tot circa 22.00 uur live het programma De Grens Bereikt vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Met discussie, reportages en beelden wil het programma helderheid bieden in alle informatie die op ons afkomt en een platform zijn voor de verschillende meningen die in Nederland heersen. Op NPO Radio 2 presenteren Stefan Stasse (Goudmijn) en Henk van Steeg van 20.00 uur tot 01.00 uur de radioversie van het programma.

Wat kunt u doen?

In Wekker-Wakker! spraken Henk en Manuëla met Jan Willem Anholts van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Het is er druk, maar de stemming is positief. Alle hulp is welkom, maar wat kunnen we als doorsnee burger het beste doen? Bied ze een kopje koffie aan! Want, het halen van bewoners uit de sleur met wat gastvrijheid is bijvoorbeeld net zo welkom en prettig als het daadwerkelijk in huis halen van hulpbehoevende asielzoekers:

Luister hier >>


Op www.npo.nl/specials/vluchtelingencrisis is meer informatie te vinden over de vluchtelingencrisis.