NPO Radio 5

Paul van Vliet in 5 weetjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul van Vliet in 5 weetjes

We kennen zijn liedjes goed... maar wist u dat Paul van Vliet een eigen tulp heeft? Lees meer opmerkelijke feitjes rondom onze Weekartiest!

Paul van Vliet in 5 weetjes

Wist u de volgende dingen over onze Weekartiest?

1. Top 10 hits

De kleinkunst en het luisterlied wordt wellicht niet altijd geassocieerd met de Top 40 maar niets is minder waar! Ook Paul van Vliet heeft onze lijsten beklommen, met plaatjes als 'A2', 'Veilig Achterop Bij Vader Op De Fiets' en 'Meisjes Van 13':

2. In het Engels

Het is best indrukwekkend om op de buhne te staan, en Paul van Vliet kan dit zelfs in het Engels! In 1973 treedt hij voor het eerst op in het De La Mar theater, en wel met de Engelstalige show The Truth behind the Dykes. Van Vliet gaat de wereld over en speelt onder meer in Jakarta en New York.

3. Unicef

In 1992 ontmoet Paul van Vliet niemand minder dan actrice Audrey Hepburn! Dit leidt er toe dat Van Vliet goodwill-ambassadeur van Unicef wordt: een stap die leidt tot vele jaren gevuld met inzet voor de Verenigde Naties. Wellicht kent u dit televisiespotje nog:

4. Eigen tulp

Paul van Vliet is onderscheiden met talloze erepenningen, erefuncties & andere prijzen, maar wist u dat hij ook zijn eigen tulp heeft? In 1980 werd een bloem naar hem vernoemd, in het Kurhaus doopte Paul de tulp met zijn ouders: (foto: Haagsebeeldbank.nl)


5. Persiflage

Er wordt wel eens gezegd dat men pas echt succesvol is als hij succesvol wordt gepersifleerd. Cabaretier Erik van Muiswinkel zette het kenmerkende timbre van Van Vliet ook eens overtuigend neer. Van Vliet kan er wel om lachen:

Lees ook: Maak kans op kaarten voor een bijzondere hommage aan Paul van Vliet